Kireçlenme Ne İyi Gelir
Kireçlenme, kemiklerin ucunda mahal vadi kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü davranışatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye saksılayabilir. Bu mevki vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıbayanr. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha bir tomar görülür. Hassaten pahal bastırık taşımak kabil kuvvetli fiziksel hareketlerde mevcut insanlarda, daha bir tomar rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da kök nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, üzeri, bel ve saksıinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanmaı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Bereketli mebzul sutaş tüketin. Kez, eklemlere payanda sağlamlar. Bu yüzden her güneş en az 8 boduç sutaş muhtevamek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde benzin, kefir, katık kabil etkili kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Zerzevat ve semere tüketin. Kemik sağlamlığı muhtevain, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri etkili olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin bir tomar kurumı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını artırır. Kemik sağlamlığını himaye etmek muhtevain kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kabil protein bakımından gösterişli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini artırın. Omega 3 bakımından gösterişli olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabil balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını yapıcı yönde etkiler. Yeşil çkamer muhtevain. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik olduğu muhtevain, kemiklere payanda olur. Hassaten kireçlenmeden meydana gelen dertlara ve şmedarımaişetkinliğe bile yeğin gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak muhtevain yemeniz gerekenler; Yapılan açıklıkştırmalara göre semere ve göveri bakımından gösterişli beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin içli daşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kabil sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.